Volg ons op
Facebook icon
Twitter icon

Calendrier > Big Data in Brussel vandaag. En morgen?

07/12/2016

Big Data in Brussel vandaag. En morgen?

Voorstelling van het Big Data rapport –Evoliris zoomt in op ...

 

#BigDataEvoliris

 

Wees erbij op 7 december 2016
De wereld van de technologie evolueert razendsnel. Als ICT-Beroepenreferentiecentrum van het Brussels Gewest, is het de taak van Evoliris om de technologische tendensen te volgen en te analyseren voor de Brusselse IT-sector. Zowel ten opzichte van de spelers in de IT-wereld als van de werkzoekenden. 

In de digitale samenleving die steeds verder geïnformatiseerd wordt, moet Evoliris de actualiteit analyseren op nationaal niveau, maar zeker ook op Brussels niveau. Kwestie van te weten wat er leeft in de Brusselse IT-bedrijven en bij de spelers uit de opleidings- en tewerkstelling wereld, en zo werkpistes voor te stellen..
Deze sectorobservatie gaat gepaard met de samenstelling van rapporten zoals deze in kwestie. De bedoeling is om de Brusselse situatie te schetsen rond de Big-Data tendens.

Big Data, of de wetenschap van massieve gegevens, wordt meer en meer beschouwd als het zwarte goud. Big Data geeft bedrijven immers de kans om hun economische potentieel te ontwikkelen. In deze bezinning is het politieke en openbare debat van groot belang. Big Data vindt immers ook plaats in openbare besturen en maakt het de burgers wat makkelijker in hun dagelijkse leven.

 
Verloop van het event 
9.00 Onthaal
9.30 Welkomstwoord en inleiding, Jean-Pierre RUCCI, directeur – Evoliris en Floriane DE KERCHOVE, voorzitster van de Raad van Bestuur - Evoliris en directrice - Agoria
10.00 Voorstelling van het rapport: "Big Data in Brussel vandaag. En morgen? ", Christina GALOUZIS, projectverantwoordelijke - Evoliris
10.40 Koffiepauze
11.00 " Big data, zei u ...? Een pragmatische aanpak graag! ", Ferdinand CASIER, Business Group Leader - Agoria
11.40 " Hoe wordt men een Data Science expert in België ", Philippe VAN IMPE, oprichter - Data Innovation Hub en DI-Academy
12.20 Conclusie door minister Didier Gosuin, Brussels minister belast met Werkgelegenheid, Economie en Beroepsopleiding
Lunch en networking.

 
Interventies

1. "Big Data vandaag. En morgen? "
Tijdens deze conferentie stellen we u officieel het eerste rapport "Evoliris zoomt in op ..." voor. Ons eerste onderwerp betreft een technologische tendens waar veel over wordt gesproken: Big Data. We benaderen het gegeven vanuit verschillende oogpunten: sociaal beleid, tewerkstelling en opleidingen. We overlopen samen de vaststellingen, maar formuleren ook aanbevelingen en conclusies over de toekomst van de Big Data in Brussel.


Christina Galouzis, Projectverantwoordelijke Web en Observatie - Evoliris

Christina Galouzis werkt sinds december 2015 bij Evoliris. Ze is projectverantwoordelijke voor alles betreffende "Web" en ""IT observatie". In die functie staat ze in voor de communicatie en het beheer van de sociaalnetwerksites en voor de sectorobservatie. Ze heeft ruim bijgedragen tot de redactie van deze eerste "Evoliris zoomt in op ..." en schetst voor u de conclusies van het rapport "Big Data in Brussel vandaag. En morgen? ".
 
2. "Big data, zei u ...? Een pragmatische aanpak graag! "
Tijdens deze presentatie zullen we verschillende projecten bespreken om vervolgens de grote lijnen te identificeren die kunnen leiden tot innoverende "data" projecten. Vervolgens zullen we zien hoe het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kan bijdragen tot de sociaaleconomische ontwikkelingen door alle beschikbare middelen te gebruiken op het vlak van data-analyse.


Ferdinand CASIER, Business Group Leader – Agoria

Ferdinand Casier is Business Group Leader bij Agoria Digital Industries en volgt sinds twee jaar het project EluciDATA op in samenwerking met Sirris, het collectief centrum van de technologische industrie.
 

3. "Hoe wordt men een Data Science expert in België"
In deze presentatie geven we een overzicht van hoe een expert kan evolueren tot een volwaardige data scientist. We gaan vooral in op de bestaande data science en de big data community. Daarnaast komen ook de activiteiten aan bod die de data science professionals de nodige ervaring bijbrengen om direct inzetbaar te zijn.


Philippe VAN IMPE, oprichter -  Data Innovation Hub en DI-Academy

Philippe Van Impe is de stichter van de Data Science Community en de voorzitter van de European Data Innovation Hub, een vzw van vrijwillige data science experten die hun kunnen voor een goed doel willen beschikbaar stellen, zoals bv in het project denguehack.org.

 
Praktische info 
Wanneer? Woensdag 07 december 2016 van 9 tot 14.30 uur
Waar? Diamant Building, Zaal Baekeland, A. Reyerslaan 80 – 1030 Brussel

 Inschrijvingen 
Inschrijven: stuur een mail naar bigdata@evoliris.be vóór 28.11.2016
De deelname is gratis – Vooraf inschrijven verplicht (beperkte plaatsen)
Bijkomende inlichtingen: 02/475.20.00 of Christina.galouzis@evoliris.be