Volg ons op
Facebook icon
Twitter icon

Calendrier > Informatievoormiddag over de competentiebalans en CEP (doorgroeiadvies)

20/03/2017

Deze twee individuele vormen van begeleiding bij het beroepsproject worden gerealiseerd door externe organismen geselecteerd door de sociale fondsen. De begeleiding vindt plaats tijdens of buiten de werkuren (met of zonder het akkoord van de werkgever).

De competentiebalans wordt sinds 2013 ondersteund door verschillende fondsen, APEF en FE.BI. Meer dan 500 personen hebben reeds van deze begeleiding genoten. De begeleiding is bestemd voor werknemers met een consistente beroepservaring die hun beroepssituatie willen herbekijken (en zich eventueel willen omscholen). Ook werknemers met ziekte- en invaliditeitsverlof (en in sommige gevallen werkzoekenden die al in de sector hebben gewerkt) kunnen er gebruik van maken.

CEP wordt sinds eind 2016 ondersteund door de fondsen MAE, ASSS en ISAJH. Het betreft vooral werknemers zonder veel beroepservaring die zijn ingestapt in een doorstromingscontract (jongerenbaan, doorstromingscontract, instapstage, inschakelingscontract, artikel 60, PFI/IBO). De werknemers worden geholpen bij het opmaken van een opleidings- en doorgroeiplan.